Land:                 Frankrijk

Alcohol:            12,5% vol

Afsluiting:       Kurk

Inhoud:             75 cl

Druiven:           Chardonnay / Pinot Noir

Type:                  Droge topchampagne van absolute wereldklasse

 

 

Dom Pérignon is een van de oudste en meest gerenommeerde champagnes onder de vintages.

 

De eerste Dom Pérignon, vintagejaar 1921 werd in 1936 op de markt gebracht door champagnehuis Moët & Chandon. Sindsdien kan de legendarische champagne niet voldoen aan de vraag, al is de productie wel opgeschroefd.

Dom Pérignon is een cuvée Prestige, wat wil zeggen dat het de beste champagne is binnen een champagnehuis.

Elke vintage heeft zijn eigen karakter, afhankelijk van de specifieke condities in dat oogstjaar. In slechte jaren wordt de champagne niet geproduceerd. In goede jaren worden de allerbeste Pinot noir en Chardonnay druiven geselecteerd en gebruikt voor de productie.

Voor een vintage worden er enkel druiven uit 1 oogstjaar gebruikt. De Champagne heeft genoten van minimaal 7 jaar rijping in de kelders. (vintage 2004 is gelanceerd in 2013)

 

 

 

 

 

Vintage 2004

 

Op 14 mei 2013 werd de nieuwe vintage van Dom Pérignon , 2004 gelanceerd.

Voor de 2004 werd er 53% Pinot noir en 47% Chardonnay gebruikt.

De 2004 vintage heeft de kenmerkende romigheid van de Dom Pérignon en mooie zuren (en dat draagt zeker bij aan zijn bewaarpotentieel) . Hij heeft aroma's van amandel en poedercacoa die zich langzaam ontwikkelen in wit fruit met hints van gedroogde bloemen. De zeer lange afdronk heeft een sappige, kruidige toets.

 

De vintage 2004 werd op verbluffende wijze gelanceerd met nooit geziene 3D mapping lichttechnieken. (zie video hier naast)

Dom Perignon Vintage 2004

Prijs: € 149,50 incl btw