top of page
19-CRIMES-SAUV-BLOCK.png

Land:                 Australië - South Eastern

Alcohol:            12,0% vol

Afsluiting:       Kurk

Inhoud:             75 cl

Druiven:          90% Sauvignon blanc, 10% Chardonnay

 

Beschrijving:   

Wijnliefhebbers die genoten van 19 Crimes Chard zullen dol zijn op de delicate smaak van Sauv Block. De wijn is licht van smaak en kleur en heeft een uniek karakter. 19 Crimes Sauv Block is een benaderbare melange, boordevol aroma’s van passievrucht, grapefruit, kruisbes en guave. Ook heeft hij een heerlijk aanwezige vanilletoets. De wijn is licht van smaak en vrij droog, al kan men toch een klein restsuikertje bespeuren. Eveneens tonen van sappig fruit aan de voorkant en een frisse, scherpe, zuurgraad in de afdronk. Al wordt het niet overal vermeld, maar er is 10% Chardonnay aanwezig en dit geeft de wijn iets meer body. 

 

Foodmatch:    

Lekker bij gevogelte, maar ook bij Asperges, of natuurlijk om zo van te genieten..

Prijs: € 10,75 incl btw

19 Crimes "Het verhaal"

19 Crimes is niet zomaar een wijnnaam, maar eentje met een diepe betekenis. De naam komt van een wet die in 1788 in het Verenigd Koninkrijk werd aangenomen: ‘The 19 Crimes’. Deze wet werd in het leven geroepen om de gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk te ontlasten en om de nieuw gevormde kolonie Australië te bevolken. Er werden 19 misdaden vastgesteld met als straf deportatie naar Australië. 

Veel van de criminelen haalden de overtocht niet en kregen een zeemansgraf. Degenen die in Australië aankwamen wachtten een zware tijd.

John Boyle O’Reilly – dichter, journalist en schrijver – was lid van de Irish Republican Brotherhood of Fenians. Zijn lidmaatschap van de Brotherhood was de reden dat hij gedeporteerd werd naar Australië. Over zijn transport naar Australië schreef hij:

‘‘Alleen zij die er zelf bij waren en het geraas van de duivels en de verschrikkelijke geluiden van wanhoop hebben gehoord, kunnen zich de horror van het ruim van een schip vol veroordeelden voorstellen.’’ 

Wijnmaker Tony Robinson creëerde deze wijnen om de eerste kolonisten te eren. De Australiërs zeggen over de 19 Crimes wijnen: ‘het zou een misdaad zijn om deze wijn niet te drinken’. 19 Crimes eert de cultuur die de gedeporteerden opgebouwd hebben en de geschiedenis die zij daarmee schreven. 

19 Crimes "Het etiket"

 

Alle wijnen van 19 Crimes springen direct in het oog dankzij het bijzondere etiket. 19 Crimes heeft een app ontwikkeld, waarmee u met uw smartphone de wijn als het ware tot leven brengt. Elk etiket verteld u zelf voor welke misdaad ze gedeporteerd zijn. Spannend, uniek in de drankenwereld en zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

19 Crimes "De kurk"

 

Op elke Kurk van de 19 crimes wijnen staat 1 van de 19 crimes beschreven. Kan jij ze alle 19 verzamelen?

Meer info: www.19crimes.com

19 Crimes "Sauv Block"

bottom of page