top of page
Cabernet Sauvignon.jpg

Land:                 Australië - South Eastern

Alcohol:            13,5% vol

Afsluiting:       Kurk

Inhoud:             75 cl

Druiven:          Cabernet Sauvignon

 

Beschrijving:   

Deze wijn is helderrood van kleur. Het intense vanille-aroma is perfect in balans

met het aroma van rode aalbessen, viooltjes en moerbeien. Stevig en vol in de

mond met een subtiele zoetheid die een rijk mondgevoel geeft. Het palet is

gevuld met donkere bessen, kersen en chocolade. De zachte tannines zorgen voor

een lange afdronk

 

Foodmatch:    

Lekker bij rood vlees, ribbetjes met een zoetere marinade, vleesgerechten met

stroganoffsaus

Prijs: € 10,75 incl btw

19 Crimes "Het verhaal"

19 Crimes is niet zomaar een wijnnaam, maar eentje met een diepe betekenis. De naam komt van een wet die in 1788 in het Verenigd Koninkrijk werd aangenomen: ‘The 19 Crimes’. Deze wet werd in het leven geroepen om de gevangenissen in het Verenigd Koninkrijk te ontlasten en om de nieuw gevormde kolonie Australië te bevolken. Er werden 19 misdaden vastgesteld met als straf deportatie naar Australië. 

Veel van de criminelen haalden de overtocht niet en kregen een zeemansgraf. Degenen die in Australië aankwamen wachtten een zware tijd.

John Boyle O’Reilly – dichter, journalist en schrijver – was lid van de Irish Republican Brotherhood of Fenians. Zijn lidmaatschap van de Brotherhood was de reden dat hij gedeporteerd werd naar Australië. Over zijn transport naar Australië schreef hij:

‘‘Alleen zij die er zelf bij waren en het geraas van de duivels en de verschrikkelijke geluiden van wanhoop hebben gehoord, kunnen zich de horror van het ruim van een schip vol veroordeelden voorstellen.’’ 

Wijnmaker Tony Robinson creëerde deze wijnen om de eerste kolonisten te eren. De Australiërs zeggen over de 19 Crimes wijnen: ‘het zou een misdaad zijn om deze wijn niet te drinken’. 19 Crimes eert de cultuur die de gedeporteerden opgebouwd hebben en de geschiedenis die zij daarmee schreven. 

19 Crimes "Het etiket"

 

Alle wijnen van 19 Crimes springen direct in het oog dankzij het bijzondere etiket. 19 Crimes heeft een app ontwikkeld, waarmee u met uw smartphone de wijn als het ware tot leven brengt. Elk etiket verteld u zelf voor welke misdaad ze gedeporteerd zijn. Spannend, uniek in de drankenwereld en zeker de moeite waard om eens uit te proberen.

19 Crimes "De kurk"

 

Op elke Kurk van de 19 crimes wijnen staat 1 van de 19 crimes beschreven. Kan jij ze alle 19 verzamelen?

Meer info: www.19crimes.com

19 Crimes "Cabernet Sauvignon"

bottom of page